Lumikristallin blogi

Joulupöytä

Keskiviikko 24.12.2014 klo 7.26 - Katja


Tänään on se suuri päivä. Päivä, jota on valmisteltu pitkään ja hartaasti taikka sitten sitä ei ole valmisteltu lainkaan.  Monelle joulu tuo mukanaan suuren stressin siitä, että onko kaikki lahjat ostettu, kaikki ruokatarvikkeet muistettu ja vallitseeko perheessä se joulurauha koko joulun. Toisille joulu antaa mahdollisuuden rauhoittua ja kääntää mietteet sisään päin. Tunnelmoida takkatulen taikka kynttilöiden loisteessa. Toivon, että ihan jokainen voisi viettää rauhallisen ja tunnelmallisen joulun joulupöydän ääressä. 

Lapsena en ollut kovinkaan kiinnostunut joulupöydästä. Odotin aina niin jännittyneenä joulupukin tuloa, että joulupöytä jäi huomioimatta. Tunnelmat muistan kuitenkin aina. Kaikki joulun touhut ruokineen ja ohjelmineen kuten hautausmaalla käynnit ja kynttilöiden sytyttämiset haudoille. Ne kuuluivat jouluun ja loivat hetki hetkeltä sen joulumielen ja tunnelman.

Lapsuuteen, mutta varsinkin aikuisikään, on myös mahtunut jouluja, joissa joulupöydässä ei ole ollut niin mukavaa. Joulupöydässä on joutunut suremaan, riitelemään,  pelkäämään ja miettimään todella joulupöydän tarkoitusta. Aina ei joulupöytää ole jaksanut edes laittaa. Se on saanut nököttää paikallaan ilman joululiinoja taikka antimiaan.

Jos jotain olen halunnut joulupöydälle laittaa koristeiksi, niin ne ovat olleet kynttilät. Kynttilöiden valo ja lämpö ovat tuoneet sen tunnelman. Joulupöydän äärellä on istunut monta ihmistä. Jotkut joulupöytäni ääressä istuneet eivät halua enää istua siinä taikka minä en halua heitä enää joulupöytääni. Varsinkin jos joulupöydän äärellä istuneet ovat alkaneet riehumaan ja saanet pöydän kaaoksen valtaan. Joskus ei ole riittänyt edes joululiinan pesu noiden vieraiden jäljiltä kun kaatuneet kynttilät ovat polttaneet reikiä liinaan. Silloin on joululiinan joutunut uusimaan ja siinä on saattanut vierähtää tovi kun on miettinyt uuden liinan väriä ja kuvioita. Samalla olen toivottanut noille häiriköille hyviä hetkiä toisen joulupöydän äärellä.

Joulupöytäni äärellä on aina tilaa. Osa vieraista ei pääse fyysisen välimatkan takia nauttimaan joulupöydän antimista, mutta henkinen yhteys toimii silloin. Joskus tällaiset vieraat ovat olleet enemmän läsnä joulupöydässä kuin siinä fyysisesti istuneet.

Oma joulupöytäni on tänä jouluna täynnä iloa, rauhaa ja kynttilänvaloa. Itse tehtyjä laatikoita ja taatusti myös kissankarvoja. Joulupöytä on kuin tämän hetkinen elämäni. Millainen on sinun joulupöytäsi?

0065.jpg


Kommentit

24.12.2014 8.19  maija syväoja

MInä haluaisin kyllä tuohon joulupöytääsi istahtaa tänä päivänä, mutta josko se sopisi sinulle niinkuin henkisesti ;). Ihan vaikka sinne takimmaiseen nurkkaan. Mukavan leppoisia hetkiä ja muistoja tämänvuoden joulupöydän äärelle

24.12.2014 9.00  Sirkku

Ihana kirjoitus Katja<3 Istahdan minäkin joulupöytääsi henkisenä vierailijana ja kippis lasi punaviiniä... Hyvää Joulua!

24.12.2014 10.36  Hannele

Taas ihana tunnelmaa tuoma kirjoitus. Voi aivan kuvitella mielessä nämä erilaiset joulupöytävieraat. Hyvää Joulua sinne ja pikkuisille karvaystäville.

24.12.2014 21.00  Sari

Minäkin istun mielelläni joulupöytään ajatuksissani :-) olet aivan ihana ihminen! Rauhallista ja Tunnelmallista joulua sinulle ja ihanille korvaamalla. Teitä on ikävä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini