Lumikristallin blogi

Kaikesta huolimatta

Tiistai 14.7.2015 - Katja

Aikamoista kiirettä on pitänyt sitten viime kirjoituksen. Vyöhyketerapian opinnot on saatu päätökseen ja sydän täynnä ihania muistoja koulutuksesta, opesta ja koulukavereista. Yksi etappi taas saavutettu, edessäpäin lisää ja uusiakin on suunnitteilla. Hieman kisaväsymys painaa ja edessä siintävä loma tulee enemmän kuin tarpeeseen. Unelmia ja uusia seikkailuja kohti.

Maailmassa ja ympärillä myllertää. Ei se omakaan elämäni haasteetonta ole ollut, mutta olen löytänyt rauhan sisimmässäni. Olen kiitollinen päivän aikana monesta asiasta elämässäni ja luotan siihen, että elämä kantaa. Muistan ajatella positiivisesti, sillä se mihin kiinnitän huomioni todellakin lisääntyy. Kokemusta on siitä negatiivisestakin ajattelusta ja siitä miten se sitten alkaa hajottamaan kaiken ympärillä. Joten "nou tänks" sanos turkulainen silloin ja päätti sillä istumalla, että potkaisee aina omaan nilkkaansa kun pienikin negatiivisuuden hippunen yrittää vallata koko ajattelun. Hetken oli nilkka kyllä aika mustelmilla...

Löysin jokin aika sitten aivan ihanan tekstin - merkityksellisen elämän 10 käskyä. Haluan laittaa tekstin nyt tähän, lohdutuksena niille, jotka kamppailevat elämässään ja joilla voi se nilkka nyt olla mustana... kaikesta selviää kun muistaa luottaa ja kuunnella oman sydämensä ääntä. Merkityksellisen elämän käskyt on kirjoittanut Kent M. Keith nuorena opiskelijana 1960 -luvun myllerryksissä. Käskyjen taustalla on ajatus, että vaikka maailma ja ihmiset tuntuisivatkin mielettömiltä, niin yksittäisten ihmisten pitäisi pyrkiä hyvään kaikesta huolimatta. Merkitys pitäisi löytää teoista itsestään, ei niitä seuraavista kiitoksista tai suosionosoituksista. Äiti Teresakin käytti käskyjä opetuksessaan.

Merkityksellisen elämän 10 käskyä:

1. Ihmiset ovat epäjohdonmukaisia, epäloogisia ja itsekeskeisiä. Rakasta heitä kaikesta huolimatta.

2. Jos teet hyvää, ihmiset syyttävät sinua itsekkäistä ja alhaisista tarkoitusperistä. Tee hyvää kaikesta huolimatta.

3. Jos menestyt, saat vääriä ystäviä ja aitoja vihollisia. Menesty kaikesta huolimatta.

4. Tekemäsi hyvä unohdetaan huomenna. Tee hyvää kaikesta huolimatta.

5. Rehellisyys ja välittömyys tekevät sinusta haavoittuvan. Ole rehellinen ja välitön kaikesta huolimatta.

6. Pienet ihmiset saattavat tyrmätä suurimpienkin ajattelijoiden ideat. Ajattele suuria kaikesta huolimatta.

7. Ihmiset ovat suosiollisia heikoille, mutta seuraavat vain vahvoja. Taistele edes muutamien heikkojen puolesta kaikesta huolimatta.

8. Se, minkä rakentamiseen käytät vuosia, voi tuhoutua yhdessä yössä. Rakenna kaikesta huolimatta.

9. Ihmiset tarvitsevat todella apua, mutta he voivat hyökätä sinua vastaan, jos autat heitä. Auta ihmisiä kaikesta huolimatta.

10. Vaikka annat maailmalle parhaasi, sinua isketään kasvoihin. Anna maailmalle parhaasi kaikesta huolimatta.

Virtuaalihalaus Sinulle! Ja muista - kaikesta huolimatta!

10689907_10152449817849773_5860098194928607833_n.jpg

2 kommenttia .